ТЕХНО ЗАБАВА ВО ГЕРМАНИЈА НА КОЈА ЛУЃЕТО СЕ ЖУРКАА ВО СВОИТЕ АВТОМОБИЛИ

И покрај строгите препораки за социјално дистанцирање кои моментално се на сила во Германија, град во близина на холандската граница викендов организираше техно забава на која што присуствуваа стотици луѓе. Сепак, сите правила беа испочитувани, а безбедноста на присутните не беше загрозена, бидејќи тие се журкаа во своите автомобили.

Околу 250 автомобили се собраа на паркингот на клубот „Индекс“ во Шиторф, каде што диџеите три часа им пуштаа музика на присутните, на кои не им беше дозволено да излезат надвор. Исто така, во еден автомобил смееше да има најмногу двајца луѓе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *