ДНЕВНИКОТ НА ЕДЕН КАРАНТИНАШ – Извадок од Ден 24

„ДНЕВНИКОТ НА ЕДЕН КАРАНТИНАШ“ ќе биде во целост објавен на 01.09.2020.

Повеќе делови од „Дневникот на еден карантинаш“ барајте на

https://www.instagram.com/eskimmk/

или на https://www.facebook.com/vasko.despodovski

… До са сметам, пратили сте ни 147 имиња на свет шо са одили да се шишаа у Кочани. Дваесе и четворица од вас са потражили да им објавиме имињата на наште портали. Гле са, не бива така. Ем има некои закони шо мора да се почитуваа оти свето имаа и права, ем заебете тиа муабети, забегани са скроз. Таквија оговарачки работи нема да се објавуваа, а ако се продужи така скроз ќе се шекнеме.
И ја и бааги свет шо ги знам са подисплашени, секој може некаде да се зарази и не е решение да се окривуваа свето.

Дај малце порационално да караме, не се ебавајте 21 век е.
И намалајте со тие теории на заговор и со тие научно-фантастични филмове. Стварно веќе не ми е јасно на шо са понекои. За бааги работи са ми раскажували, не делуваа така, току на улавштини. Па Јелена Крлеуша попаметни работи од нас пиша и кажува, до там ја докарааме.
И од утре само по двајца максимум на куп, и верувајте и това е паметна одлука. Ем помалце глупости ширење, ем помалце зарази.
Кога помине се, прајме журки, турбофолк, танчарки, се по ред.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *